NU ER DEN HER!

En podcast, i levende billeder, om øl og øl og dér imellem.

Podcasten du ikke troede du manglede! (og det gør du måske heller ikke) 🙂

Podcasten med bare to formål – at skabe hygge og at formidle gode historier om øl!

Se vores første afsnit på YouTube: https://youtu.be/cCOzokCqZlQ

Med besøg i baren af øl-skribent Niels Kristian fra Drinkabeer.dk og musiker Michael Andersen.

Hør Niels Kristian fortælle om den engelske stout, OFS026 fra bryggeriet Northern Munk. Et bryg der henter inspiration i japansk bagværk. Ligeledes smager vi på den svenske øl Darkwing fra Duckpond Brewing – en øl med så store mængder solbær, at den tangerer en smoothie 🙂

Michael Andersen fortæller om øl-muzakken han har kreeret til podcasten, og så smager vi på en kulsort vinder-øl, Guld og grønne skove fra Ølsnedkeren.

God fornøjelse!

Savner du også en god øl på den lokale?

Eller en hyggelig ølsmagning?

Så kan det stadig lade sig gøre … Næsten da, for det foregår bare online.

Vi har samlet nogle steder, som du kan tjekke ud. Men du skal være vaks på tasterne, for der bliver hurtigt udsolgt. Hold også øje med vores Facebook-side for nyeste opslag!

Den Engelske Pub i Kolding
Torben Mathews arrangerer masser af øl-smagninger i den virkelige verden, men i disse vira-tider også til tider online.

Drinkabeer i Silkeborg
Hvis han ikke lige har noget på programmet, så kan Niels Kristian sikkert godt lokkes, hvis I er en god flok.

Carsten Berthelsen
Det levende øl-leksikon er også gået online.

Nørrebro Bryghus
For firmaer, men garanteret meget sjovere end et budgetmøde over Zoom. Men de har også smagninger til lænestolen derhjemme. På deres hjemmeside finder du også andet øl-gak, blandt andet øl-yoga

Grauballe Bryghus
Langt mindre tørt end grauballemanden …

Brewparts
Flere muligheder – både små og større grupper.

Mikkeller
Arrangerer smagsprøvninger direkte til hjemmearbejdspladsen.

Aarhus Bryghus
Smagningen med de 7 s’er …

Verdens største virtuelle ølsmagning
Det lyder for vildt og det bliver det sikkert også

Danske Ølentusiaster
Hold øje med Danske Ølentusiasters kalender, og især de lokale afdelinger. Her er næsten altid et eller andet godt i posen.

Og så håber vi da, at verden snart åbner op, så vi kan komme ud i den virkelige verden, og få en ordentlig skål med sidemanden.

5000 år gammelt bryggeri fundet

Det ældste, kendte bryggeri i Danmark er fra starten af 1300-tallet. Bryggeriet, eller resterne af det, er fundet på Fyn, under det gamle Albani Torv i Odense. Et andet mere kendt bryggeri, som dog ikke eksistere mere, er Kongens Bryghus. som er at finde i skrifter tilbage i 1443. Men det er dog intet i sammenligning med det bryggeri man nu har fundet resterne af i Egypten. Resterne, som blandt andet består af omkring 40 store lerpotter, er fundet tæt ved Nilen i oldtidsbyen Abydos. For 5000 år siden bryggede man her tusindevis af liter øl. Øl der sikkert er brugt til gude-ofringer og i ritualer, men i de mængder, sandsynligvis også som betalingsmiddel til mange af de hårdarbejdende egyptere i oldtiden.

I studiet for første gang

Arbejder på de første små spot/teasers for podcasten 2 Old Grumpy Men & some Beers. Martin Thougsgaard og Ole Steen er bag baren, som de “gnavne mænd” og Joen Myrtue er bag kameraerne.
I den ene teaser har vi besøg af musiker Michael Andersen fra bandet Rock The Duck, der har været så venlig at sige ja til, at lave intro- og baggrundsmusik for podcasten.

Dagens øl er blandt andet en Wildflower IPA fra Ebeltoft Gårdbryggeriet – fantastisk, frisk øl med et strejf af sol og sommer, takket være den meget markente smag og duft af frisk frugt.

Ebeltoft Gårdbryggeri

Rock The Duck

Verdens sjoveste julekalender!

Gå ikke glip af hyggelig julespas, krydret med god viden om i alt 24 forskellige øl.
Igen i år har Natholdet på TV2 lavet deres efterhånden legendariske øl-julekalender, hvor de i løbet af de første 24 dage i december, skal smage sig igennem 24 forskellige øl. Og til dem der ikke lige ved det, så bliver alle 24 afsnit optaget i løbet af en dag.
Og holdet er heldigvis som det plejer at være: Anders Breinholdt som styrmand – ihverfald på papiret og indtil dag 16 eller 18 sådan cirka, Søren Rasted som den hyggelige grinebider, og sidst men ikke mindst, manden der står for de fornuftige indslag og holder sig længst ædru, manden der ved det meste om øl, Carsten Berthelsen.

Du kan følge med i smags-øllene her: https://underholdning.tv2.dk/comedy/2020-11-18-natholdets-julekalender-2020-her-er-alle-oellene

T-shirt!

Så er der ankommet T-shirt fra trykkeren. Et flueben mere på to-do-listen.
Tæller ned til start …