5000 år gammelt bryggeri fundet

Det ældste, kendte bryggeri i Danmark er fra starten af 1300-tallet. Bryggeriet, eller resterne af det, er fundet på Fyn, under det gamle Albani Torv i Odense. Et andet mere kendt bryggeri, som dog ikke eksistere mere, er Kongens Bryghus. som er at finde i skrifter tilbage i 1443. Men det er dog intet i sammenligning med det bryggeri man nu har fundet resterne af i Egypten. Resterne, som blandt andet består af omkring 40 store lerpotter, er fundet tæt ved Nilen i oldtidsbyen Abydos. For 5000 år siden bryggede man her tusindevis af liter øl. Øl der sikkert er brugt til gude-ofringer og i ritualer, men i de mængder, sandsynligvis også som betalingsmiddel til mange af de hårdarbejdende egyptere i oldtiden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *